Udtrykket “kort-trampolin” bruges ofte i to betydninger. Det kan bruges som både et synonym for trampolinen eller som et tillægsord til at beskrive det. Du kan bruge udtrykket i begge sammenhænge, men det bruges oftest til at henvise til trampolinen. Trampoliner kommer i rektangulær form og er lavet af enten elastisk skum eller metalliske fjedre. De hopper tilbage til deres oprindelige udgangspunkt, når de rebound. Trampolinerne rejser tre meter højere end før og kan også rejse langs Jordens overflade. Disse trampoliner er elsket af både børn og voksne i årtier. Men for nylig har der været en optagelse i interesse på grund af Powerstation trampolin. Det er dybest set en trampolin lavet til et stationært træningsapparat.

En trampolin ved hjælp af fjedre, snarere end luft til rebound, har den fordel, at det giver en low-impact træning. Fordi det kun bruger momentum til at drive sin bruger fremad, kræver det ikke unaturlig styrke. Dette er en langt sikrere mulighed end at hoppe ud fra klipper eller surfe vægge. Energioverførslen, som er energiens evne til at blive overført gennem slag, er en anden fordel. Fordi trampolinfjedrene forbliver stationære, foregår energioverførslen mellem den strøm, der er lagret i fjedrene, samt den kinetiske energi fra kroppen, der hoppes på trampolinen. Dette giver mulighed for større energioverførsel fra trampolinen til benene eller ryggen, hvilket hjælper med udviklingen af musklerne, der bruges til at hoppe eller slå.

En trampolin bør ikke være en kilde til stor effekt, men den bør også vare lang tid. Trampolinfjedre skal være lavet af galvaniseret stål eller polyester for at sikre deres holdbarhed. Polyesterfjedre holder længere end galvaniseret, hvilket er det vigtigste materiale, der anvendes i trampolinfjedre. Polyester har en højere densitet end stål og giver flere fjedre per tomme. Dette får fjedrene til at holde længere end stål. Polyester er modstandsdygtigt over for rust, hvilket gør det nemt at rengøre. Mange trampoliner på markedet i dag har enten polyester eller galvaniseret metal, men de er mere efterspurgte på grund af deres holdbare design.

Du skal kende trampolinfjedrenes dimensioner for at foretage de rigtige målinger og købe de rigtige dele. Der er flere størrelser for fjedre at vælge imellem, herunder 4 “eller 7 tommer fjedre. Trampolinens dimensioner bestemmer længden af dens fjedre. Dette bestemmer den højde, hvor dine børn kan hoppe. Du kan ændre højden på din trampolin ved at tilføje kortere fjedre til den eller ved at lade dem være helt ude. Trampolinen vil derefter rulle under dine fødder. For kortere fjedre kan specielle madrasser købes for at give yderligere støtte. Dette forhindrer fjedrene i at bøje under konstant springning.

Også, når shopping for trampolin dele, bør du overveje rammen. Rammens form bestemmer, hvor stærk den kan holde fjedrene. Dette påvirker, hvordan hoppe trampolinen kan give. En rektangulær eller firkantet ramme giver en bedre hoppe til ældre børn. En rektangulær ramme fungerer godt for midaldrende børn, men et længere rektangel er bedre for dem. Der er tre størrelser trampoliner. Den ene har en blød fjeder, der hopper, den ene har en fast fjeder, og den anden har en kraftig fjeder. Valget mellem disse fire fjedertyper er helt op til jumperen.

Trampolinhop kan være sjovt, og det er god motion. Du kan bruge din trampolin købt hos trampolinguiden.dk hele året. Men nogle mennesker foretrækker at holde det i tip-top form i løbet af off season. Du er nødt til at tage sig af din trampolin, uanset hvordan du bruger det til at hoppe eller bare hoppe. Følg disse enkle vedligeholdelsestips for at holde din trampolin i tip top stand.