Alle har set dem og spekulerede på, hvad der er inde i dem, eller hvis der er noget inde på alle. Forsendelse containere, eller bare plain containere.

Forsendelse containere blev opfundet i 1956 og ændrede skibsværfter fra arbejdskrævende at kapitalintensive institutioner stort set natten over.

Forsendelse containere er store stål bokse, der var oprindeligt designet til at reducere den tid et skib i havnen. Penge blev gemt i havneafgifter, såvel som gør det muligt et skib til at gøre mere runde ture hvert år. Et containerskib kan dock, losse og genindlæse, hvis nødvendigt, alle i en brøkdel af den tid, det ville have taget for at læsse et skib i perioden før container.

Forsendelse containere er 40 fod lang og har en lang række anvendelser. Vi ser dem stablet i fragt værfter og på skibe. Vi ser dem på tog og lastbiler, og vi ser dem udenfor fabrikker der indlæses eller blot anvendes som midlertidig opbevaring.

Containerskibe og derfor shipping containere blev udviklet til hastighed loading tid på dockside og reducere tyveri af havnearbejdere. Før containere blev indført, skulle tusindvis af individuelle pakkasser indlæses i hånden, tidskrævende og derfor dyre. Havnearbejderne gik i strejke, som de så deres arbejdspladser forsvinder og den endeløse strøm af pilfered varer for.

Containerhavne var bygget til at håndtere de nye container skibe, med massive paafyldningsanordningen kraner til at manipulere shipping containere let fra toget til værftet og derefter fra værftet til skibet.

Tidsbesparelser på havnen er kun begyndelsen, da skibscontainer er hurtigt overført til en lastbil og videre til sin endelige destination, uden risiko for tyveri. Transittid er reduceret og mere letfordærvelige last kan gennemføres.

Der er ikke-standard containere. De er alle samme størrelse uden for, men nogle har bøjler til at tillade tøj at blive transporteret og losses direkte til shop floor. Ventilerede beholdere til afgrøder som kaffe og kakao, og der er containere med ekstra brede døre eller surring barer for ekstra belastning sikkerhed.