Kvalitet er nøglen, når du skal vælge den bedste elevationsseng. Okin og Linak skal lave de motorer, der driver disse senge. Det er også vigtigt at have stænger af høj kvalitet og hydrauliske enheder. Motoren i en seng er den dyreste. En billig seng har muligvis ikke denne motor. En seng med høj kvalitet vil have mindst en motor.

Kig efter den ideelle størrelse og form på en elevationsseng, der opfylder dine behov. En elevationsseng skal kunne løfte hovedet. Dette er en almindelig årsag til nakkeproblemer. Hovedgården er forhøjet, så højdeforskellen mellem rygsøjlen (og hovedet) bliver mere naturlig. De fleste elevationssenge har triple-bottoms, men du har også enkelt- og to-sengs muligheder. De fås i mange størrelser.

Din vægt skal diktere størrelsen på en forhøjet seng. Du bør vælge en dobbeltseng, der er 180 cm ved 200 cm høj. To personer kan nyde en dobbeltseng med en højde på 160x200cm. Før du foretager et køb, skal du sørge for at overveje personens smerte og genmønstre. Forhøjede senge giver mange fordele. Køb en dobbelt højde, hvis du lider af nakke- eller rygsmerter.

Din vægt skal bruges til at bestemme fjederens fasthed. Forskellige typer fjedre kan justere deres fasthed ved hjælp af forskellige tykkelser. For dem med en lavere kropsvægt end 75 kg kan lommefjedre med medium styrke være egnede. For dem med en højere kropsmasse bør multi-pocketfjedre med fast fasthed foretrækkes. Du bør overveje smerten og generne hos alle, der bruger en dobbelt elevation seng.

Din rygsøjle og højden på din hovedgård er vigtige faktorer. En forhøjelse af din hovedgård kan bidrage til at reducere nakkeproblemer og fremme en mere naturlig kropsholdning. Madrassen skal kunne justeres i størrelse. En seng i 120×200 cm højde fungerer for en enkelt person. For par vil en 140x200cm forhøjet seng give dem de ideelle soveforhold. Sørg for at måle det rum, hvor dine børn skal sove, hvis du vil have en forhøjet seng.

Sengens højde skal være justerbar. En god elevationsseng giver dig mulighed for at se tv og læse, mens du ligger ned. Elevationssenge er ideelle til alle, der ønsker at have en god nats søvn. Det skal også vare lang tid og være holdbart. For en mere behagelig oplevelse skal du sørge for at have en sund vægt og højde. Køb en højseng, der er så tæt på den normale højde, som du kan. Du kan justere sengens højde ved hjælp af en fjernbetjening.